Verónica de Cristofaro e Sandra Sanchez, do Nova Xestión Pabellón, debutan coas seleccións galegas no Campionato de España

0

Copa de España cadete feminino: Murcia, 16 – Galicia, 42.

Fantástico o inicio das galaicas cadete contra Murcia baseado nunha gran defensa que lles permitiu facer moitos roubos de balón e lograr unha rotunda vitoria, que lles da máis confianza cara ao futuro. Ao descanso xa gañaban por 8-23. As guerreiras de Abel González e Ana Alonso agardan o partido de volta.

Galicia, 42: Marian Mera, Alba Afonso (2), Anastasija Doder (2), Verónica de Cristófaro (6), María Currás (1), Sabela Miniño (7), Carla Baltasar (3), Ithaisa Trigo (7), Area Martínez (3), Marta da Silva (2), Antía Estévez, Sara Román (1), Laura Magdaleno (5), Yaza Alonso (1), Lorena Vaello (2) e Helena Sánchez.

Mañá novamente xogarán contra Murcia (11:15 horas)

Campionato de España xuvenil feminino: Galicia, 28 – Castela e León, 23. Loitado triunfo das galegas no primeiro partido do torneo contra Castela e León. Costoulle as rapazas dirixidas por Miguel Sánchez e Laura Rúa entrar na dinámica do partido e cometeron bastantes erros na faceta defensiva. Ao descanso estaban dous tantos abaixo no marcador (12-14). Na segunda metade, as xogadoras entraron enchufadas e cunha importante mellora na táctica defensiva, o que lles permitiu remontar primeiro e finalizar cunha vitoria bastante cómoda.

Galicia, 28: Uxía Ferreiro, Andrea Fernández (2), Sandra Blanco (3), Patricia Mallo, Adriana Mallo (3), Aitana Santomé (3), Silvia Leiras, Sandra Sánchez (2), Estela López, Lidia Portela, Ángela Rodríguez (9), Carme Castro (2), Claudia Kaulback, Lara Docampo (1) e Marta Martínez.

Mañá, Galicia-Euskadi (09:30 horas)