Tania Castiñeira, ouro na Copa Presidente de Atenas

Rematou a Copa Presidente de Atenas de Taekwondo e non o puido facer de mellor maneira para Galicia. Tania Castiñeira(Hebe), a nosa última representante neste prestixioso torneo (clase G-2), logrou a medalla de ouro no peso pesado da categoría júnior feminina e ademais acadou a clasificación para o Campionato de Europa sub 21.

0

Tania estivo espectacular, vencendo en todos os seus combates con folgura. Comezou a súa marcha pola President Cup contra a grega Eirini Tsogka e venceu cun contundente 17-5. En segunda rolda esperaba a turca Dilara Arslan, que está clasificada para os Xogos da Xuventude.

Pero Tania seguiu intratable e gañou por 16-4. Nos cuartos de final, a rival era a rusa Linara Muslimova e novamente control absoluto da deportista do Hebe que se impuxo por 9-3. Na semifinal, Tania impúxose a Sevasti Gavriilidou (Grecia) por 11-4. E rematou a súa actuación en Atenas, co quinto e último combate fronte a Tuba Donukara (Turquía) a quen venceu por 6-2.

Así, pechouse para Galicia a Copa Presidente de Atena co ouro de Tania Castiñeira e os bronces dos cadetes Julián Feijoó (Couto) e Cloe Iglesias (Patiño).