Ismael Esteban vence en Pontevedra e asegura a Copa de España de Ciclocrós

0

Ismael Esteban é xa matematicamente campión da edición 2019 da Copa de España de Ciclocrós. O ciclista cántabro chegaba a Pontevedra, quinta e penúltima proba do certame, con todo a favor para pechar a clasificación xeral ao seu favor debido á ausencia de Kevin Suárez e non só cumpriu co seu obxectivo, senón que o conseguiu gañando a carreira con gran autoridade.

A proba elite- sub23 masculina foi, como é costume, a encargada de pechar unha bela mañá de ciclocrós na que a choiva embarrou e arrebatou velocidade ao Circuíto da Illa das Esculturas. Desde os primeiros compases, Ismael Esteban e o alaricano e campión de España Sub23 Iván Feijoo distinguíronse como os dous homes máis fortes.

Ambos rodaron xuntos na cabeza ata que na terceira volta Ismael Esteban incrementou o ritmo e marchouse en solitario. Por detrás, un sensacional Gonzalo Inguanzo rodaba terceiro perseguido por Xabier Murias e Andrew Juiliano; mentres que o limiao Carlos Canal atopábase un pouco máis atrás.

Na segunda metade de carreira, á vez que Esteban continuaba incrementando a súa renda con Feijoo, que se atopaba sólidamente situado en 2ª praza, Juiliano demostrábase o máis forte dos tres ciclistas que pelexan pola última praza do caixón. Así, o cántabro concluíu vencedor con 43 segundos de vantaxe sobre o vixente campión de España sub23; mentres que Juiliano fíxose coa terceira praza con 22 segundos de renda sobre Murias, que foi cuarto. A quinta e sexta posición repartíronlla dúas dos ciclocrossistas máis prometedores da escena nacional, Gonzalo Inguanzo e Carlos Canal, que se atopan ambos cursando as súas primeiras carreiras como corredores da categoría sub23.

O título elite feminino decidirase en Valencia tras o triunfo de Lucía González

En Pontevedra tamén cabía a opción de que Aida Nuño sentenciase a clasificación xeral da Copa se lograba a vitoria e Lucía González finalizaba en quinta posición ou máis aló. Un escenario improbable visto o rendemento que estivo ofrecendo esta tempada a ciclista do Nesta-Skoda Alecar, que salvou o “a bóla de partido” cunha brillante vitoria.

O desenvolvemento da competición elite feminina foi un man a man desde o inicio da proba entre Aida Nuño e Lucía González, que terminou resolvéndose nos últimos metros da volta final. Ningunha das dúas logrou soltar á súa adversaria ata que nos instantes iniciais do xiro final a corredora do Nesta-Skoda Alecar impuxo a súa maior fortaleza para facerse coa gloria por diante da líder da Copa, que tras este resultado chegará á proba de Valencia con 11 puntos de renda. O podio completouno Paula Díaz, que foi a mellor ciclista entre as sub23; mentres que a cuarta praza foi para a marinense Irene Trabazo, segunda sub23.

A vitoria na categoría junior foi para a líder do certame, María Parajón, que concluíu nunha gran sexta posición absoluta a carreira. A segunda praza e oitava absoluta foi para Ainara Albert, que cumpre as súas primeiras citas como junior; mentres que o podio completouno Lydia Pinto, segunda na clasificación xeral.

Miguel Rodríguez, segundo nos juniors

Antes da celebración da carreira feminina elite, sub23 e junior tivo lugar a correspondente aos mozos junior entre os que Igor Arrieta rodou cun gran ritmo que lle permitiu impoñerse por diante do ponteareán Miguel Rodríguez e de Eliote Ponchon.