Resultado final: PELETEIRO HYUPERSA SANTIAGO 67– Calasancias 44

XOGARON E ANOTARON:
Lucia (13) Paula Lamas (9) Carmen (5) Sara (2) Clara (8) Silvia (10) Beatriz, Paula Garcia, Tábora (10) Lucia Gómez (2), Clara Gil (7);
AUSENCIAS E MOTIVO: Cris Villaverde. viaje de trabajo.

Crónica: Una victoria más para Peleteiro Hyupersa que lo afianza en los puestos para el ascenso

Peleteiro defendía su segundo puesto en la clasificación ante el Calasancias de A Coruña, un equipo luchador y veterano, que no permite al riva desarrollar su juego. A pesar de un comienzo en el que las coruñesas se pusieron por delante con un 0-7, en partido no daba sensación de corres peligro.

La falta de acierto de las de Peleteiro prolongaba el canto del cisne coruñés que ya antes del final del primer cuarto ponía o delante a Peleteiro Hyupersa con un parcial de 14 a 2. A partir de ahí, el juego de las locales se iba imponiendo y con rápidos contragolpes la ventaja aumentaba.

Peleteiro dominaba el rebote defensivo y a pesar de que el ataque posicional era un poco espeso, el contraataque hacía aumentar la ventaja que en el tercer cuarto llegó a treinta puntos y finalmente quedó en un 67 a 44.

Un victoria, la séptima consecutiva, que acerca a Peleteiro Hyupersa al primero del grupo, que ha de visitar Montouto en la última jornada.

———————————-

SENIOR MASCULINO

Encontro e resultado: CB. Allariz 67  Peleteiro Frutas Barreiro 83.
Competición: 2º División masculina.
Xornada: 1º Segunda Fase
Lugar e hora: Allariz ás 20:00.
Parciais: 17-20//8-18//15-18//27-27.
5 Inicial: Carlos, Fer, Antón, Santi e Andrés.
Eliminados: –
Xogaron e anotaron: David (9), Vicario (17), Pedro (7), Carlos (3), Raviña (non xogou), Antón (15), Mauro (1), Santi (15), Andrés (12), Chechu (non xogou), Ramón (non xogou).

Crónica
Bo comezo desta segunda fase polo título cunha vitoria moi traballada, xogando con moito aplomo, a pesar de presentarnos con tan só oito xogadores.

Comezamos o encontro buscando boas opcións en ataque, e aínda que a defensa en estático era boa, os de Allariz nos penalizaban moito con ataques rápidos. 17-20.

No segundo cuarto mellorabamos o balance defensivo e deixabamos aos locais en 8 puntos. Mentres en ataque todo o equipo aportaba e conseguiamos irnos ao descanso cunha renda de 13 puntos.

Tras o descanso conseguiamos ampliar a a vantaxe ate os 22 puntos pero unha xeira de pérdidas non forzadas impedíanos rachar o partido, 40-56.

No último cuarto os locais cambiaban a defensa a zona e por momentos atacabamos sen problema, pero de novo volviamos a pasar mal o balón e os locais a falta de 1´reducían a vantaxe a 10 puntos. Con dúas boas accións ofensivas e dúas boas defensas, ampliabamos de novo a vantaxe para traernos a primeira vitoria para casa.

Para a vindeira semana volvemos a Montouto (sábado ás 20:00) para disputar de novo outro derbi contra Compañía de María. Un equipo sempre incómodo que foi o único capaz de gañarnos esta tempada, polo que, termos que estar a tope os 40´.