A UD Ourense remonta para empatar ante o Ribadavia Atl (2-2)

0

Sigue o mal fario da UD Ourense desta tempada nos campos onde o conxunto ourensano xogou na tempada pasada. Ainda que se repuxo a un 2-0 na súa contra non puedo acadar a  victoria e non pasou do empate a dous tantos no campo do Xestal ante o Ribadavia Atl.

Ribadavia Atl.: Pinal, J. Manuel, Pereiro, Jorge, Pablo, Paco (Pelada 81′), Piolín (Chao 65′), Chapa, Óscar (Mera 51′), Camilo y Fabio (Toni 61′)

UD Ourense: Samuel, Julio Álvarez (Jorge 50′), Tito, Julio Martinez, Senén, Omar, Cristian, Diego Soto, Xaco, Roberto Dacosta (Bryan 66′) y Otero.

Goles: 1-0 Piolín min 16; 2-0 Paco min 37; 2-1 Julio Martinez 47′; Julio Martinez 81′

Árbitro: Renny Mazaira. Sacou amarelas a os locais Pereiro, Jorge, Paco, Piolín, Chapa, Óscar e Camilo; e a os visitante Senén. Expulsou a os locais Toni e Pelada e ao visitante Bryan.

Incidencias: partido correspondente a 10ª xornada do Grupo IX da Segunda Autonómica disputada no campo do Xestal de Ribadavia.

Resultados y clasificación jornada 10

Empezaron ben os de As Burgas chegando polas bandas de Cristian e Otero. O primeiro tiro visitante sería por parte do 7 dos visitantes pero o seu disparo foise alto. Mesmo resultado para os locais na meta de Samuel na seguinte xogada por medio de Camino. Senén e Cristian intentábano unha e outra vez pola esquerda pero os seus centros no atoparon rematador.

No minuto 16 chegaba o primeiro gol local tras un despexe da defensa da UDO, o coiro rebota en varios xogadores ata que lle chega a Piolín que non o pensa duas veces e de un forte disparo pegado ao pao esquerdo coloca a bola no fondo das das redes de Samuel. O gol espoleou a os de Antonio Dacosta que en 4 minutos tiveron ata 3 ocasións de empatar por medio de Xaco, Otero e Cristian, pero ningún conseguiría batir a Pinal.

O Ribadavia acecábase por medio de Paco que sacaba petróleo en forma de córner tras un novo fallo defensivo dos unionistas. Botan o saque de esquina que peinan no primeiro pao e que lle cae a Paco que engancha unha preciosa volea que crava na escuadra o esférico e sube o 2-0 o eletrónico co que se chegaría o descanso.

Bryan-UDOAo sair dos vestiarios, córner a favor da UD Ourense que bota Roberto Dacosta e que Julio Martínez leva óao fondo das redes do Ribadavia. Xaco volvía poner en apuros a Pinal pero este chapaba sen complicacións. O peligro dos vistantes, onte de branco, chegaba na súa mayor parte a balón parado. Dacosta queimaba os sus cartuchos y metía no campo a dos dianteiros, Jorge e Bryan, que gozarían cada un da súa ocasión pero sin premio, min 66 e 67. O propio Bryan sería o triste protagonista da xornada o verse expulsado tras facer un “corte de mangas” o non aguantar, sempre en versión do xogador, os continuos gritos racistas de parte do público local.

Pinal luciríase en duas ocasión seguidas de Otero, tras mandar a córner un lanzamento frontal y de Omar co mesmo resultado. Sería a saída deste córner, de novo Julio Martínez e de novo de cabeza o que faría o gol do empate no minuto 81. A raíz do gol e tras varias interrupcións, chegarían as expulsións dos locais Toni e Pelada. A piques de obrar a milagre estivo Senén o mandar o longueiro unha falta directa. Critian, Otero e Jorge tiveron as súas ocasións pero o marcador xa non se movería.

Ao final, reparto de puntos, que non de xogo e ocasións. Como en todos os partidos fora da casa que acabron en derrota, moita posesión, moito dominio e máis ocasións de gol ca os rivais pero desta vez sacaron un empate. Xa espera o Coles na próxima xornada.

Fonte: @oscarin_ourense